In januari is de Kentia Palm, of in het Latijn de Howea, de Woonplant van de Maand. Een plant als een frisgroene bladerenexplosie met een stijlvolle uitstraling en weinig verzorgingswensen. De Kentia Palm geeft jóú vooral graag energie.

Frisgroene bladerenexplosie met weinig verzorgingswensen

20140107_kentia_woonplant_van_de_maand_1

 

De Kentia Palm is ook bekend als Howea. Een plant als een frisgroene bladerenexplosie met een stijlvolle uitstraling en weinig verzorgingswensen. De Kentia Palm geeft jóú vooral graag energie.

Kentia Palm

Sinds de ontdekking van de Kentia Palm, is de plant een groene hit en dat is niet zo gek. Het is een makkelijke gast, die weinig van je vraagt en ondertussen wel druk bezig is het jou naar je zin te maken met zuurstof en zuivere lucht.

20140107_kentia_woonplant_van_de_maand_2

Tropische verrassing Kentia

Denk aan een azuurblauwe zee, een zonovergoten parelwit strand en een groen woud vol palmen: dat is waar de Kentia Palm vandaan komt. In de achttiende eeuw werd de plant ontdekt op het paradijselijke Lord Howe-eiland, vlakbij Australië en daar komen de kleine plantjes nog steeds vandaan. De Kentia Palm heeft dus al wat vlieguren achter de rug als jij ‘m in huis haalt.

20140107_kentia_woonplant_van_de_maand_3

Verzorging Kentia Palm

De tropische Kentia Palm geeft je een lekker gevoel, energie en harmonie. In ruil daarvoor wil ‘ie van jou graag:

  •  Een plek in de halfschaduw;
  •  Een tochtvrije standplaats;
  •  Eén keer per week water;
  •  Een beetje plantenvoeding tijdens lente en zomer;
  •  Een welgemeend Australisch ‘G’day mate’ in de ochtend om zich instant thuis te voelen.

De Kentia Palm in jouw interieur

Stijlmaker in ieder interieur

De Kentia steelt de show in ieder interieur, wat je stijl ook is. Het sleutelwoord daarbij is plantenpot.

20140107_kentia_woonplant_van_de_maand_4

Hollywood Palm

In de Verenigde Staten is de Kentia Palm door z’n veelzijdigheid in zoveel films te zien dat de plant inmiddels de bijnaam ‘Hollywood Palm’ heeft. Ook in jouw interieur steelt de palm de show, wat je stijl ook is. Zo komt de plant in een simpele witte pot tot z’n recht in een modern interieur, in een zinken emmer in een landelijke stijl of in een rotan mand in een klassieke omgeving.