Sportverenigingen laten hun leden het liefste 100% genieten op een prachtig natuurgras veld. Ze willen een dichte groene grasmat die altijd vlak, droog en bespeelbaar is. Elk sportveld heeft een specifiek afgestemd bemestingsschema, die start met een goede bekalkingsbeurt in de winter. De grasmat zal bij een te lage pH minder snel kunnen herstellen omdat het gras voedingselementen niet goed kan opnemen. Zij bekalken nu al zodat ze in maart kunnen starten met de eerste startbemesting voor het veld. Dankzij de bekalking met DCM Groen-Kalk® is hun pH optimaal en kan deze voeding direct opgenomen worden. Zo is het veld snel groen, sterk en bespeelbaar. En de beheerders van sportvelden weten dat calcium één van de hoofdvoedingselementen voor gras is. De behoefte voor een sportveld ligt ongeveer op 50 kg calcium per jaar. 

Daarnaast passen sportvelden DCM Groen-Kalk® toe voor het verbeteren van de structuur: Calcium zorgt voor een open kruimelig structuur van de toplaag, waardoor het waterafvoerend vermogen van de toplaag wordt verbeterd. Zo heeft elk sportveld met DCM Groen-Kalk® de perfecte start voor een groen bespeelbaar gazon. Bekijk hier de clip over het strooien van kalk.

Zorg voor een mooie groen gazon in de lente door het strooien van DCM Groen-Kalk® in de winter, deze korrel zorgt  ervoor dat de grond ontzuurt en voedingselementen beter worden opgenomen: